Képes magyar repüléstörténet 1910-től a második világháborúig

A repülés az emberiség egyik hőn áhított vágya volt ősidők óta. A korábbi időkből számos legenda, későbbiekről pedig írásos emlékek maradt fennt elődeink próbálkozásairól, ahogyan a madarakhoz hasonlóan, a felhők között próbálkoztak helyváltoztatással. A repülés történelmét tanulmányozva Leonardo Da Vinci terveitől a léghajókon át jutunk el a Lilienthal fivérekig, akik rájöttek a felhajtóerő, a légellenállás és a repülés szöge közötti összefüggésre. Otto Lilienthal 1891 és 1897 között közel 2000 felszállást hajtott végre siklórepülőjével, mígnem 1897-ben találmányával lezuhant és meghalt.

Az első motoros repülés a Wright testvérek nevéhez köthető. A találmány 1903. dec. 17-én 12 másodpercet töltött a levegőben, és ezalatt 53 métert tett meg.

Hazánkban – a nemzetközi vonaltól némileg lemaradva – szintén kezdetét vette a repülés fejlődése az előző század elején.
A kezdetektől a második világháborúig hoztunk most érdekes képeket és történeteket a magyar repülés történelméből.
Öveket becsatolni, felszállás indul!

1. Nemzetközi Repülőverseny, 1910

Forrás: fortepan.hu

Az első jelentős hazai repüléshez köthető rendezvény 1910. június 5-17. között került megrendezésre Rákosmezőn. A Budapesti Nemzetközi Repülőverseny, az eredeti tervek alapján 11 versenynapos volt, de ezt az időjárás miatt kényszerűségből két nappal meg kellett hosszabbítani. A versenyre összesen 29 külföldi pilóta nevezett. A legtöbbjük francia származású volt: Farman, Latham, Paulhan, sőt egy hölgy is, a híres de Laroche bárónő. A versenyzők között volt az Egyesült Államokban élő és ott repülőkísérleteket folytató, magyar származású, Bokor Mór is.

A hazai pilóták közül 12-en jelezték részvételüket. A versenyzők egyes források szerint 14, mások szerint 12 kategóriában mérhették össze tudásukat. Az első három-négy helyezést elért versenyzők díjazására összesen 530 ezer koronát szántak.

A képen Warchalowszky repülőgépében Auguszta főhercegnő látható.

Hirdetés:

1 / 16 kép