A Balaton egy csodás tó, nyáron több százezer ember szórakozik a hullámai között, télen pedig – ha szerencsénk van, különböző sportokat űzhetünk, és egyéb érdekes jelenségeket tapasztalhatunk meg a jegén. Korcsolyázás, jégvágás, furcsa, dörrenő hangok és tihanyi visszhang: a Balaton rejtélyes, misztikus hely, akármelyik évszakban is döntünk úgy, hogy meglátogatjuk.

A téli hideg sem riasztja el a fotósokat, így ámulatba ejtő képek készülnek a befagyott Balatonról is, melyek nemcsak a természet erejét demonstrálják, de a kopár, jeges táj hideg szépségét is bemutatják a kíváncsi szemlélőknek. Nézzünk hát meg 15 régi képet a befagyott Balatonról, melyek az 1930-as évek és a ’70-es évek között készültek.

Korcsolyázó fiatal lányok

fortepan.hu – Hajókikötő, Balatonszemes. 1966.

Természetesen a legnépszerűbb téli sport a korcsolyázás. Aki már próbálta, az tudja, hogy milyen jó érzés, amikor az ember gondtalanul siklik a jég felszínén, egyre gyorsabban és gyorsabban, míg végül nem marad semmi, csak a korcsolya, a jég és az ember. A hideg szél elfújja a gondokat, és a boldog siklás percei egyszerre tűnnek végtelennek és egyszerre tűnnek el túl hamar. A képen látható korcsolyázó lányok is kiélveznek minden egyes percet, amit együtt tölthetnek, és amit a jégen tölthetnek. Megállíthatatlannak érezhetik magukat, hiszen a Balaton óriási, ők pedig akár az egészet is átkorcsolyázzák, míg a tél és a jég azt megengedi.

Hirdetés:

1 / 15 kép